Pohjois-Suomen Islamilainen Yhdyskunta järjestää säännöllistä toimintaa moskeijan tiloissa osoitteessa Linnankatu 23-25 (helmikuusta 2009 alkaen). Joka viikko järjestetään jumuah (perjantairukous), sekä khutba (saarna). Moskeijalla voi myös käydä rukoilemassa muina aikoina. Rukousaikataulu on ilmoitettu moskeijan seinällä.

PSIY tarjoaa erilaisia luentoja sekä muslimeille että muille kiinnostuneille. Imaami Abdul Mannan on luennoinut mm. lähialueen koululaisryhmille. Muslimeille luentoja on käynyt pitämässä myös vierailevia imaameja mm. Rabita-moskeijalta Helsingistä.

Joka vuosi PSIY järjestää sekä Eid al-Fitr että Eid al-Adha rukouksen ja juhlan. Perinteisesti juhla on järjestetty muissa kuin moskeijan tiloissa suuren tilantarpeen vuoksi, joten rukouspaikka ilmoitetaan joka kerta erikseen. Seuraa “Ajankohtaista”-osiota juhlien lähestyessä.

Moskeijalla annetaan islamin opetusta muslimilapsille. PSIY on järjestänyt myös mm. lasten kesäleirejä Sanginsuussa, hiihtopäivän Virpiniemessä, sekä lasten juhlan, jossa lapset saivat lausua Koraania, laulaa nasheedeja sekä esittää näytelmän. Lasten opetuksesta sekä yksittäisistä tapahtumista ilmoitetaan myöhemmin “Ajankohtaista”-osiossa.

Moskeijalla on tila myös naisille, jossa on järjestetty luentoja. Luentoja on pidetty sekä maahanmuuttajanaisille, suomalaisille musliminaisille ja islamista kiinnostuneille. Lisää tietoa musliminaisten toiminnasta Oulussa saa liittymällä (suomenkieliselle) naistenfoorumille, jota paikalliset muslimisisaret ylläpitävät vapaaehtoisvoimin. Foorumi on ainoastaan naisille tarkoitettu. Liittyminen ei edellytä PSIY:n jäsenyyttä.